DÜZCE / MERKEZ - Düzce Özel Eğitim Anaokulu

Adnan KIRCA - Müdür

1972 yılında Düzce Burhaniye Mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Akçakoca Devrim ve Düzce Azmimilli okullarında tamamladıktan sonra Düzce İmam Hatip Ortokulu ve Bolu İmam Hatip Lisesinde orta öğrenimini bitirdi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakülteside başladığı yükseköğrenimini Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bitirerek AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Eğitim Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1995 yılında başladığı meslek hayatında Özel Eğitim Öğretmeni olarak her tür ve derecede özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci ve velisiyle başarılı çalışmalara imza attı. Özel Eğitim sisteminin tek bir çatı altında Milli Eğitim Bakanlığı uhdesine verildiği Haziran 2006 yılından itibaren bakanlık nezdinde yürütülen mevzuat ve altyapı çalışmalarında aktif rol aldı. Zihinsel Yetersizliği olan, Down Sendromlu  ve Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylerin spor yapmaları amacıyla kurulan Özel Sporcular Spor Federasyonunda kuruluşundan bu güne gönüllü olarak çalışmalara katıldı. Global Eğitim ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Düzce Paradigma Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Büyük Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Temsilciliği, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu İl Temsilciliği görevlerini yürüterek sivil toplum örgütlenmesi adına engelli bireyler ve aileleriyle özellikle engelli bireylerin istihdamına yönelik projeler yürütmektedir. Evli ve iki erkek çocuk babası olan Adnan KIRCA 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren Düzce Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü görevine atanmıştır.